Sernikowe muffinki bez jajek






Składniki na 6 małych muffinek:

150g twarogu
100g kremówki 30% lub 36%
20g budyniu waniliowego
90g cukru
+ około 6 ciastek do pokruszenia na spód

Przygotowanie:

 Pokruszone ciasteczka wykładamy na spód foremek/papilotek. Resztę składników dobrze mieszamy, masę przekładamy na spód, po 2 płaskie łyżki. Pieczemy przez około 20 minut w 170 stopniach.

10 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na błyskawiczne serniczki, i jakie urocze wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis 3 zdaniowy, 5 składnikowy - fajnie to wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Spróbowałem je dzisiaj zrobic ale nie wyszły ... Wogóle nie wyrosły , środek był płynny pomimo trzymania ich ponad 40 minut

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muffinki nie mają jajek, więc nie ma opcji, żeby wyrosły. Może dałeś za dużo masy przez co środek się nie ściął? Moje serniczki były bardzo małe, płaskie i upiekły się w całości.

      Usuń
  4. Ten przepis koniecznie sobie zapisuje! Takich muffinek jeszcze nie próbowałam, ale uwielbiam je w każdej postaci:))

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, musiały smakować wybornie :)

    OdpowiedzUsuń

Truskawki się cieszą na każdy miły komentarz :)